تورهای ویژه فبلبهای دانشآموزی در سطح جهانی بهعنوان محیطهایی نوآورانه برای آموزش مهارتهای ساخت دیجیتال، طراحی، برنامهنویسی و کارآفرینی به دانشآموزان شناخته میشن.
این اقدامات اجرایی در فب لب ها با هدف پرورش خلاقیت و تفکر حل مسئله در نسل جوان، در مدارس و مؤسسات آموزشی مختلف در سراسر جهان راهاندازی شدن.
این مدرسه با همکاری دانشگاه استنفورد و MIT، برنامهی FabLab@School رو اجرا میکنه. دانشآموزان در این برنامه با استفاده از تجهیزات پیشرفته مانند چاپگرهای سهبعدی و برش لیزری، پروژههای خلاقانهای رو طراحی و اجرا میکنن.
این برنامه توسط شبکه جهانی فبلبها برای حمایت از معلمان و دانشآموزان در سراسر جهان طراحی شده. هدف اصلی این برنامه، ارائه آموزشهای ساخت دیجیتال به جوانان و ارتقاء مهارتهای فنی آنهاست.
این برنامه گواهینامهای جهانی برای معلمان است که از فناوریهای ساخت دیجیتال در محیطهای آموزشی K-12 استفاده میکنن. هدف این آکادمی، آموزش معلمان برای ادغام فناوریهای نوین در کلاسهای درس و ارتقاء روشهای تدریس است.
این فب لب به دانش آموز امکان میده تا با استفاده از رویکردهای عملی و پروژه محور ، مهارت های ساخت و طراحی رو یادبگیرن و خلاقیت خودشون رو پرورش بدن
توسعه مهارتهای فنی و دیجیتال:
دانش آموزان با ابزارهای پیشرفته ای مانند پاپگرهای سه بعدی ، برش لیزری و میکروکنترلرها آشنا می شوند
پرورش خلاقیت و نوآوری:
با اجرای پروژه های عملی ، دانش آموزان توانایی حل مسئله و تفکر خلاق رو تقویت میکنن
آمادگی برای آینده شغلی:
دانش آموزان رو برای مشاغل آینده در حوزه های فناوری ، مهندسی و طراحی آماده میکنن.
تقویت همکاری و کار تیمی:
پروژه های گروهی در فب لب ها به دانش آموزان مهارت های ارتباطی و همکاری رو آموزش میده
اف پی دی گروپ ( فناوران پارس درگاه )تحت عنوان یک شرکت خصوصی و حامی جوانان دانشمند و اندیشمند ایران زمین در کنار فب لب دانشکده فناوری های نوین دانشگاه شهید بهشتی از ابتدای سال جاری مدیریت آکادمی آموزشی این مجموعه فرهیخته و ارزشمند را به امانت گرفته و سکان آموزش ، پرورش و رشد دانش آموزان ، دانشجویان ، کارشناسان و صاحبین کسب و کارهای صنعتی و سنتی را بر عهده گرفته است .
این طرح ارزشمند به پیشنهاد مهندس حمید امیرسمساری، با تکیه بر بیش از سه دهه تجربه در حوزه آموزش، بازاریابی و مدیریت معنوی تجارت و همچنین بر پایه تجربیات موفق در اجرای فعالیتهای آموزشی دانشآموزی در دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۴۰۲، شکل گرفته است. این برنامه در همان سال، به عنوان یکی از موفقترین طرحهای آموزشی مورد تحسین جامعه دانشگاهی و نهادهای علمی کشور قرار گرفت.
در نسخه جدید این طرح، با الهام از مدل علمی و نوآورانه بازدیدهای دانشآموزی در اکسپو ۲۰۲۰ دبی، که با هدف تجربهمحور ساختن آموزش، ایجاد انگیزه در نسل جوان و پیوند میان علم، فناوری و آینده شغلی طراحی شده بود، در تلاش هستیم برای نخستین بار در کشور، ساختاری منسجم، خلاقانه و بومیشده برای بازدیدهای آموزشی طراحی و اجرا کنیم.
این پروژه با نظارت علمی و تخصصی اعضای محترم فبلب دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه شهید بهشتی و همراهی تیمهای آموزشی و صنعتی فعال، اجرا خواهد شد و هدف آن خلق تجربهای متفاوت، الهامبخش و مهارتی برای نسل جدید دانشآموزان کشور است.
مخاطبان اصلی: دانشآموزان مقاطع متوسطه اول و دوم با تمرکز بر مدارس منتخب و با استعداد
تعداد مدارس: 3۰ مدرسه منتخب در سطح شهر تهران
مدت زمان اجرای پروژه: ۶۰ روز در تابستان 1404
آشنایی با فناوریهای نوین (فناوری ساخت، چاپ سهبعدی، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و …)
بازدید هدفمند از کارگاهها و آزمایشگاههای فعال در حوزه فناوری
شرکت در فعالیتهای کارگاهی با رویکرد یادگیری تجربی
طراحی پروژههای کوچک توسط دانشآموزان با هدایت مربیان متخصص
جلسات همفکری با نخبگان و مهندسین ایرانی با تجربه بینالمللی در پایان تور بازدید یکروزه
در این طرح تلاش داریم با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی دانشگاهها، تجارب صنعتگران نوآور و استفاده از چارچوبهای تربیت معنوی و توسعه شخصیت بر مبنای مدلهای بومیسازیشده، نسلی از دانشآموزان را پرورش دهیم که:
دارای نگاه فناورانه و کارآفرینانه باشند،
با روندهای نوین جهانی در آموزش و اشتغال آشنا شوند،
توانایی تحلیل، طراحی و خلق پروژههای واقعی را کسب کنند،
و در نهایت، خود را در مسیر «سازندگی ایران آینده» مسئول و متعهد بدانند.
با اجرای موفق این طرح، قصد داریم الگویی بومیشده و الهامگرفته از استانداردهای بینالمللی برای بازدیدهای آموزشی در کشور ایجاد کنیم که قابلیت توسعه در سطح ملی و حتی صدور به کشورهای همسایه را داشته باشد. این طرح قطعا در آینده به عنوان بخشی از سیاستگذاریهای کلان آموزش و پرورش کشور قرار گیرد و مسیری نوین برای پیوند میان آموزش، فناوری و معنویت در تربیت نسل آینده ایجاد خواهد کرد .